Укрзалізниця просить Кубіва спростити закупівлю запчастин

Укрзалізниця просить Кубіва спростити закупівлю запчастин

Укрінформ
ПАТ «Укрзалізниця» просить Міністерство економічного розвитку і торгівлі України якнайшвидше визначити механізм, особливості укладення і виконання рамкових угод відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі», що набрав чинності з 1 квітня 2016 року.

Про це повідомляє прес-служба «Укрзалізниці»

"Зволікання з цим питанням і затягування термінів його врегулювання не лише значно ускладнює процеси закупівель запчастин для проведення ремонтів рухомого складу та обладнання у галузі залізничного транспорту, а й не дає можливості повною мірою реалізувати можливості нового закону", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, на даний час діють особливості укладення рамкових угод, які розроблені та затверджені на виконання норм Закону України «Про здійснення державних закупівель», який для ПАТ «Укрзалізниця» з 1 квітня втратив чинність. Тому ПАТ «Укрзалізниця» звертається до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України з проханням прискорити розробку правових аспектів щодо рамкових угод, адже саме Закон України «Про публічні закупівлі» передбачає можливість здійснювати закупівлі за рамковими угодами.

В «Укрзалізниці» переконані, що це сприятиме ефективному та прозорому здійсненню закупівель, запобіганню проявам корупції у цій сфері, а також дозволить оперативно отримувати від постачальників запасні частини для ремонту техніки та обладнання.

На даний час на залізничному транспорті використовується близько 100 тисяч найменувань товарів, які призначені, зокрема,  для ремонту рухомого складу, колій, ліній сигналізації, зв'язку та електричної тяги, залізничної інфраструктури.

Через велику зношеність майнового комплексу ПАТ «Укрзалізниця» зростає кількість позапланових ремонтів, а отже і збільшується обсяг необхідних запчастин і постає нагальна потреба в оперативній заміні відпрацьованих елементів та формуванні достатніх запасів таких товарів. Передбачити конкретну деталь, що може вийти з ладу, практично неможливо і у разі дефіциту певних матеріальних ресурсів загалом придатний рухомий склад вимушено відставляється від експлуатації. Це ще раз свідчить про потребу закупівель запчастин за рамковими угодами, наголошують у підприємстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-