Данилюк розповів, як керуватиме Мінфіном

Данилюк розповів, як керуватиме Мінфіном

Укрінформ
Міністр фінансів Олександр Данилюк вважає своїм ключовим завданням на новій посаді проведення реформи публічних фінансів.

Про це він сказав в рамках Тижня структурних реформ на честь Кахи Бендукідзе, йдеться в прес-релізі, що є в розпорядженні Укрінформу.

"Перше моє ключове завдання на посаді міністра фінансів - це реформа публічних фінансів. Нам потрібно змінити філософію витрати бюджетних коштів. Мусимо фінансувати не будівлі, а послуги. Кожна державна установа повинна сформулювати свою місію. Немає місії - немає коштів", - зазначив Данилюк.

За його словами, Мінфін має стати драйвером реформ у реформуванні освіти, охорони здоров'я, соціальної сфери саме через кардинальну зміну механізмів фінансування.

"Ми маємо впровадити систему перевірки доходів та майнового стану при наданні соціальної підтримки та пенсійного забезпечення", - зауважив Данилюк.

Міністр фінансів також наголосив, що його друге ключове завдання на посаді - це продовження фіскальної децентралізації.

"Яскравий приклад проблем, які виникли у цьому питанні: місцева влада радо бере додаткові кошти, що центральний уряд передав їй, але не хоче брати на себе відповідальність також за реалізацію конкретних повноважень. Або ж центральні органи влади не можуть домовитися між собою щодо синхронного передання ресурсу та повноважень, що створює безліч проблем", - зауважив Данилюк.

Окрім цього очільник міністерства акцентував на реформі фіскальної служби, підвищені ефективності державного управління та забезпеченні проведення прозорої приватизації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-