Банки з російським капіталом заборгували НБУ 200 мільйонів

Банки з російським капіталом заборгували НБУ 200 мільйонів

Укрінформ
Заборгованість банків з державним російським капіталом перед Національним банком України станом на 1 березня 2016 становила 200 млн грн.

Про це йдеться в прес-релізі НБУ, оприлюдненому під час засідання комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності та комітету з питань запобігання і протидії корупції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на 1 березня заборгованість банків з державним російським капіталом перед Національним банком становила 200 млн грн", - йдеться в повідомленні.

У регуляторі зазначають, що ця заборгованість в 12 разів менша, ніж була у цих банків рік тому. "Поточна заборгованість цих банків - 200 млн грн, це менше, ніж піввідсотка від загального обсягу рефінансування, наданого регулятором платоспроможним банкам", - йдеться в прес-релізі.

У НБУ наголошують, що банки з російським капіталом не мають заборгованості за стабілізаційними кредитами.

Окрім цього в НБУ зауважують, що у регулятора немає жодних правових та економічних підстав для виведення банків з російським капіталом з ринку, та наголошують, що аби обмежити діяльність цих банків в Україні, саме Верховна Рада чи Рада національної безпеки і оборони мають прийняти відповідне рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-