Суд повернув державі військовий шпиталь,

Суд повернув державі військовий шпиталь, "прихватизований" російським банком

Укрінформ
Дніпропетровський військовий госпіталь має бути повернутий у державну власність.

Таке рішення оголосив суддя господарського суду області Станіслав Юзіков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зауважимо, що суд ухвалив рiшення, незважаючи на відсутність іншої сторони процесу - представників російського "ВТБ банку".

Нагадаємо, у 2007 році Міноборони, у віданні якого був шпиталь, передав частину будівель і 4 га території компанії «Український готельний менеджмент». Натоміть для госпіталя мали побудувати і підготувати нові приміщення. Але вже у 2013 році виявилося, що компанія взяла кредит у "ВТБ-банку" у 130 млн під заставу території госпіталя. У травні 2014-го "ВТБ-банк" заявив про свої права на територію та будівлі медзакладу.

У листопаді 2015 року Дніпропетровський військовий госпіталь потрапив у власність "ВТБ банку". Пізніше Дніпропетровський Апеляційний суд постановив повернути госпіталь у власність держави: більш 10 тис. кв. м нерухомості і близько 4 га землі в центрі міста. На початку лютого 2016 року Вищий господарський суд скасував рішення про повернення Дніпропетровського військового госпіталю у власність держави і повернув справу на розгляд до Дніпропетровського господарського суду.

Дніпропетровський військовий госпіталь – базовий медичний заклад лікування поранених на сході України бійців. З початку АТО госпіталь надав допомогу близько 9 тисячам поранених військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-