У Коломойського знайшли альтернативу ProZorro для Укрнафти

У Коломойського знайшли альтернативу ProZorro для Укрнафти

Укрінформ
У ПАТ "Укрнафта" починається процес модернізації системи закупівель. Розробляти новий механізм буде виконавчий віце-президент компанії з питань технологій і послуг Роберт Уоллі.

Про це повідомляється у прес-релізі компанії.

"У ПАТ "Укрнафта" починається процес модернізації системи закупівель. Для ефективнішого контролю над закупівлями виконавчим віце-президентом з питань технологій і послуг Робертом Уоллі розроблено і буде запроваджено у найближчому майбутньому новий механізм, що дає змогу модернізувати і перепроектувати процес закупівель підприємства", - пишуть у компанії.

На думку керівництва "Укрнафти", новий механізм дозволить скоротити тривалість тендерних процесів і зробити їх ефективнішими.

Для створення нової системи "Укрнафта" звернулася за фінансовою і експертною підтримкою до програми Великоъ Британії, що фінансується урядом.

"Ми розуміємо, що нам належить реформувати основні економічні процеси в компанії. І навіть при всьому нашому міжнародному досвіді нам не обійтися без допомоги ззовні. Якщо все піде за планом, ми чекаємо запровадження основних елементів процесу у найближчі шість місяців, а повне завершення реорганізації всієї закупівельної функції - на початок 2017 року", - зазначив Уоллі.

Орієнтовна вигода від запровадження нової системи становитиме близько 25-50% заощаджених коштів. Надалі фахівці компанії планують проводити тендери за допомогою електронної платформи, що значно прискорить сам процес і дасть змогу максимально розширити кількість потенційних учасників тендерів.

Нагадаємо, компанії групи НАК "Нафтогаз України" масово переходять на систему електронних державних закупівель ProZorro. Зокрема, підприємства групи "Нафтогаз" вже перетнули межу 2 млрд грн оголошених замовлень у ProZorro. Це більш як 1200 закупівель. З них левова частка припадає на ПАТ "Укргазвидобування" (оголошено 980 тендерів на суму 2 млрд грн). Всього вже завершено 463 тендери на суму 0,7 млрд грн. Заощаджено 169,286 грн.

З 1 червня на Prozzoro теж переходить "дочка" "Нафтогазу" ПАТ "Укртрансгаз".

Державі в особі НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція компанії "Укрнафта".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-