Законопроект про скасування мит на вживані авто - в Раді

Законопроект про скасування мит на вживані авто - в Раді

Укрінформ
Група народних депутатів України зареєструвала законопроект про скасування ввізних мит на вживані автомобілі.

Проект Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо звільнення від оподаткування ввізним митом автомобілів легкових, що використовувалися» зареєстровано на сайті парламенту.

Наразі пояснювальна записка та сам текст законопроекту на сайті відсутні.

Нагадаємо, 6 квітня Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів, Міністерству економічного розвитку і торгівлі та Державній фіскальній службі подати на розгляд Верховної Ради законопроект, яким передбачається скасування імпортного ввізного мита на вживані автомобілі.

Після цього народні депутати фракції “Народний фронт” заявили, що 11 квітня внесуть до Верховної Ради законопроект щодо скасування ввізного мита на вживані автомобілі.

“Через скасування ввізного мита ми хочемо пожвавити ринок ненових авто і здешевити ці машини. Відтак зробити їх більш доступними й масовими для населення - особливо для малого й середнього бізнесу. Фермерам, власникам малого бізнесу, сфері послуг і просто сім'ям зараз потрібні доступні автомобілі. Автівки, які можна купити й інтенсивно експлуатувати просто зараз. При цьому, нагадаю, до України можна ввозити вживані автомобілі не старші за п'ять років, згідно з угодою про зону вільної торгівлі з ЄС", - сказав голова фракції Максим Бурбак.

"Ввезення чи виробництво нових сучасних машин - це добре, добре для всіх. Але в ситуації воюючої країни, з нашим ледь живим банківським сектором, купівля нової автівки стала недоступною розкішшю для більшості українців. Кредитування фактично не існує”, - зазначив Бурбак.

Одночасно Львівська митниця та Асоціація платників податків Львівщини запропонували свої ініціативи до законопроекту про скасування ввізного мита на вживані автомобілі. На їх переконання, запропоноване головою уряду скасування податку на ввезені з-за кордону вживані іномарки не вирішить проблему, оскільки ПДВ становить лише невелику частину суми зборів при розмитненні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-