Податківці розслідують

Податківці розслідують "газові" зловживання на ОПЗ

Укрінформ
Державна фіскальна служба розслідує зловживання посадовими особами виробника аміаку і карбаміду ТОВ "Одеський припортовий завод" щодо закупівлі природного газу у період з вересня по листопад 2014 року природного газу у ТОВ "Нафтогаз Трейд".

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду м. Києва, опублікованій у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

"Встановлено, що службові особи державного ОПЗ, у період вересень - листопад 2014 року, за рахунок участі у ланцюгу постачання природного газу ОПЗ збільшили витрати коштів на придбання природного газу на 54,242 млн грн, що підтверджується аналітичним дослідженням ГУ ДФС у Одеській області", - йдеться в ухвалі.

Також в ході досудового розслідування встановлено, що службові особи Одеського припортового заводу, починаючи з березня 2015 року уклали ряд договорів купівлі-продажу аміаку та карбаміду, який виробляється ОПЗ, з наступними контрагентами - компанія EXPOTRADE GLOBAL LIMITED, Newscope Estates Limited, Antra GmbH, відповідно до яких ОПЗ, занижуючи вартість реалізованої продукції, здійснив зменшення бази оподаткування податку на прибуток, платником якого є ОПЗ, що в свою чергу призвело до фактичного ненадходження до Державного бюджету України податків від ПАТ «Одеський припортовий завод».

Суд надав слідчим слідчого управління ДФС доступ до тендерної документації, на підставі якої "Нафтогаз трейд" став постачальником газу для ОПЗ, та іншої інформації, яка підтверджує законність поставок газу цією компанією на адресу ОПЗ.

Як повідомляв Укрінформ, суд визнав ТОВ "Нафтогаз трейд" банкрутом і почав процедуру його ліквідації 26 січня 2016 року за позовом ТОВ "Траст-ком-плюс" (Дніпропетровськ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-