Порошенко доручив почати

Порошенко доручив почати "деофшоризацію" України

Укрінформ
Президент Петро Порошенко доручив профільним відомствам забезпечити приєднання країни до Міжнародної конвенції по забезпеченню доступу до рахунків резидентів.

Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я доручаю Міністерству фінансів, Державній фіскальній службі забезпечити приєднання України до Міжнародної конвенції по забезпеченню доступу України до рахунків резидентів. Після укладання цієї конвенції, а вона має бути укладена протягом найближчих місяців, я бажаю, аби це відбулося з 1 січня 2017 року, Україна автоматично повинна отримувати інформацію з усього світу про рахунки, які відкриті у будь-якому банку світу українськими резидентами", - сказав Порошенко.

При цьому, за його словами, найближчим часом буде внесено законодавчі ініціативи щодо запровадження статусу іноземних контрольованих компаній.

"Це статус і термінологія, яка розроблена Організацією економічного розвитку. До неї уже приєдналися більше 30 країн, у тому числі більшість європейських країн. Так, незалежно від того, компанія в Україні або за кордоном, якщо вона прямо чи опосередковано належить українському резиденту, і якщо рівень оподаткування у цій країні більш ніж у два рази нижчий, ніж ставка українських податків, ти маєш, навіть, якщо гроші не зайшли в Україну, заплатити податок Україні. Ставки податків мають бути кореспондовані", - підкреслив Президент.

Глава держава також наголосив, що у парламенті має бути забезпечено голосування конституційної судової реформи, яка забезпечить створення прозорої та ефективної судової системи з повним перезавантаженням суддів та забезпеченням права на справедливий суд не лише для українських громадян, а й для українського бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-