"Газпром" відмовився знижувати ціну на газ для Білорусі

Укрінформ
Російський холдинг "Газпром" відмовився знижувати ціни на газ для Білорусі і не бачить ніяких причин, з яких це слід було б зробити.

Як заявив заступник голови правління "Газпрому" Валерій Голубєв, зниження цін було б нераціональним, повідомляє РІА "Новости".

За твердженням менеджера, у цінах на газ для Мінська немає "нічого зайвого" - вартість обчислюється, виходячи з ціни на виробництво в Ямало-Ненецькому окрузі в поєднанні з витратами на транспортування. На сьогоднішній день Мінськ закуповує російський газ за ціною 132 долари за тисячу кубометрів, уточнив Голубєв.

За його словами, попри наявність різних можливостей ціноутворення на газ, саме таку схему обрала Білорусь. "Цей принцип був підписаний. Чому ми повинні сьогодні продавати Білорусі газ дешевше, ніж продаємо його в Росії?" - зазначив менеджер.

Раніше, 1 квітня, міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що ціна на газ для України у другому кварталі 2016 року становитиме менше 180 доларів за тисячу кубометрів. У першому кварталі ціна становила 212 доларів за тисячу кубометрів з урахуванням знижки в 17 доларів, але з квітня знижка для України не діє. У свою чергу, 31 березня представники українського "Нафтогазу" заявили, що не планують відновлювати закупівлі газу у "Газпрому".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-