Росія блокувала транзит українських вантажів

Росія блокувала транзит українських вантажів

Укрінформ
Росія повністю блокувала транзит українських вантажів через свою територію.

Про це "Європейській правді" розповів голова асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк.

"Для 'кондитерки' транзит закритий остаточно. Тільки-но повідомили, що росіяни повертають наші вагони, що йдуть на Середню Азію", - розповів він.

Раніше Олександр Балдинюк розповів про проблеми із проходженням російського транзиту вантажів, що прямували до країн Південного Кавказу, насамперед: Грузії та Азербайджану.

Проблеми із транзитом територією РФ почалися на початку року, нагадує видання, що стало "гібридною відповіддю" РФ на старт режиму вільної торгівлі між Україною та ЄС. Також РФ введе заборону на експорт української харчової продукції та підвищила мита на решту українського експорту.

Як повідомляв Укрінформ, учора в пунктах пропуску російсько-грузинського і російсько-азербайджанського кордону було затримано близько 20 транспортних засобів українських перевізників, які здійснюють перевезення кондитерських виробів з України в Грузію і Азербайджан.

Як стало відомо Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України (АсМАП), причиною затримання транспортних засобів з товаром, які вже практично завершили транзит через територію Російської Федерації, став лист «Росспоживнагляду» РФ від 05.09.2014 р стосовно заборони на ввезення в РФ кондитерських виробів окремих українських виробників (АТ «ВО «КОНТІ» та компанія «АВК»).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-