Японія відкриє в Україні два офіси для розвитку співпраці

Японія відкриє в Україні два офіси для розвитку співпраці

Укрінформ
В Україні будуть відкриті офіси Японського агентства міжнародної співпраці (JICA) і Японської організації сприяння розвитку зовнішньої торгівлі (JETRO), що дозволить активізувати співпрацю з японськими інвесторами.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко за результатами візиту до Японії української делегації на чолі з Президентом Петром Порошенком, повідомляє прес-служба віце-прем'єра. 

«Відкриття офісів Японського агентства міжнародної співпраці (JICA) і Японської організації сприяння розвитку зовнішньої торгівлі (JETRO) в Україні дозволить активізувати співпрацю з японськими інвесторами і спростить реалізацію великих спільних проектів. За його (Зубка. - Ред.) словами, Україна обговорює з японською бізнес-федерацією KEIDANREN можливість відкриття в Києві офісів цих японських організацій», - ідеться у повідомленні. 

Зокрема, офіс JICA буде своєрідним «єдиним вікном», яке дозволить активізувати моніторинг нових інфраструктурних і складних технологічних енергоефективних проектів. Наприклад, прискорить реалізацію проекту реконструкції Бортницької станції аерації, вважає віце-прем'єр. 

Він також розповів, що офіс JETRO в Україні стане своєрідним хабом, у якому сходитимуться інтереси українських і японських підприємств. Вітчизняним компаніям не доведеться їхати до Японії, щоб дізнатися про актуальні можливості співпраці та пріоритетні проекти і налагодити кооперацію з японським бізнесом.

«JETRO допоможе налагодити тісніший контакт японського бізнесу з місцевим самоврядуванням в Україні. А це - великий крок на шляху децентралізації. Об'єднані територіальні громади отримають єдине вікно, у якому їм надаватимуть всю інформацію про можливості співпраці з японськими інвесторами», - сказав Зубко. 

Урядовець додав, що відкриття офісів JETRO і JICA дозволить активніше залучати японські технології і супроводжувати поставки до Європи товарів під японськими брендами, вироблених в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-