Децентралізація збільшила доходи місцевих бюджетів в 1,5 разу - Зубко

Децентралізація збільшила доходи місцевих бюджетів в 1,5 разу - Зубко

Укрінформ
За січень-лютий 2016 року надходження до загального фонду місцевих бюджетів (без урахування трансфертів) зросли майже на половину у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року та склали 18,9 млрд грн. 

Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, посилаючись на дані Мінфіну, інформує прес-служба Віце-прем'єра.

За словами урядовця, у порівнянні з січнем-лютим 2014 року надходження до загального фонду місцевих бюджетів зросли, відповідно, на 73,5% або на 8,754 млрд грн. 

«Місцева влада вже відчула результати важливої для країни реформи децентралізації у вигляді зростання доходів місцевих бюджетів. Це гроші, які вони спрямують на розвиток власної інфраструктури, будівельних, освітніх і медичних проектів. Це гроші, які дають фінансову незалежність», - наголосив Геннадій Зубко. 

Як повідомляв Укрінформ, процес бюджетної децентралізації в Україні розпочався у 2015 році. Завдяки їй регіони можуть спрямувати додаткові кошти на розвиток власної інфраструктури, будівництво та ремонт шкіл, лікарень, доріг тощо.

Впровадженням реформи децентралізації опікується Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-