Електронна система обліку деревини запрацює з 1 липня

Електронна система обліку деревини запрацює з 1 липня

Укрінформ
У Державному агентстві лісових ресурсів планують, що електронна система обліку деревини в Україні запрацює з 1 липня 2016 року.

Про це заявила у понеділок під час прес-конференції в Укрінформі перший заступник Держлісагентства Христина Юшкевич.

«Ми плануємо, що електронна система обліку деревини, яка унеможливить тіньовий обіг лісоматеріалів в Україні, запрацює з 1 липня цього року», - сказала Юшкевич.

Як деталізувала чиновниця, у лісових підприємствах Держлісагентства така система упроваджена на 99%. Втім, у сферу діяльності установи входять 73% лісових площ країни, 27% - припадають на інші установи, які навіть не починали упровадження такої облікової системи у своїй діяльності.

«Втім, деякі постійні лісокористувачі, як Міністерство оборони, висловили свою зацікавленість у впровадженні такої системи. У таких підприємствах необхідно провести синхронізацію програмного забезпечення та паперового документообігу із електронною системою обліку Держлісагентства», - додала Юшкевич.

Вона сподівається, що з введенням електронної системи контролю обігу деревини тіньовий обіг лісоматеріалів стане неможливим.

«Для вивозу деревини тепер оформлюватиметься транспортно-товарна накладна нового зразка, яка унеможливить незаконний вивіз деревини. На кожній колоді буде прикріплено електронну бірку, за відсутності якої правоохоронці зможуть затримувати вантаж», - сказала перший заступник голови Держлісагентства.

Фото: lesotehnika.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-