Нардеп помітив, що Нацбанк не дає грошей у бюджет

Нардеп помітив, що Нацбанк не дає грошей у бюджет

Укрінформ
Динаміка надходжень до загального фонду державного бюджету в лютому та березні 2016 року була гіршою, ніж у січні нинішнього року.

Про це написав у Facebook екс-міністр фінансів, народний депутат (БПП) Віктор Пинзеник.

"Показники першого кварталу нинішнього року не виглядають так оптимістично, як це демонстрував стартовий місяць року (січень). За січень-березень до загального фонду державного бюджету надійшло 121,4 млрд грн. Це на 13% перевищує значення показника відповідного періоду минулого року (107,4 млрд грн)", - заявив Пинзеник. 

За його словами, така динаміка доходів загального фонду бюджету знаходиться в межах їх зростання, передбаченого законом про бюджет, - 11,7%. 

"Проте така відповідність утримується за рахунок січня. В лютому і березні динаміка надходжень істотно погіршилася", - відзначив Пинзеник. 

Він додав, що коли взяти до уваги окремо показники лютого і березня, то в жодному з цих місяців виконання бюджету не відповідало затвердженій законом динаміці (3,7% у лютому, 8,2% – у березні).

Нардеп зазначив, що у першому кварталі поточного року НБУ не здійснював відрахувань до бюджету, хоча за законом, за 2016 рік він повинен перерахувати у казну 38 млрд грн. 

"Це занижує показник надходжень, але не змінює, на жаль, загальної тенденції істотного погіршення бюджетних надходжень", - додав Пинзеник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-