Польща і Росія домовилися про квоти для вантажівок

Польща і Росія домовилися про квоти для вантажівок

Укрінформ
Польща і Росія досягли згоди щодо квот на автомобільні вантажоперевезення до кінця цього року. Кожна з країн отримає 170 тис. дозволів на перевезення, а наприкінці року сторони знову сядуть за стіл переговорів.

Угоду в цій справі підписали в п’ятницю у Гданську заступник міністра інфраструктури і будівництва Польщі Єжи Шміт і заступник міністра транспорту РФ Микола Асаул, інформує власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Ми підписали угоду, яка завершила тримісячну роботу. Загалом, вона зафіксувала стан, який більш чи менш існував рік тому”, - заявив Шміт.

Він зауважив, що угода не є ідеальною для обох сторін.

За його словами, сторони також домовилися змінити довгострокову угоду між Польщею і Росією щодо вантажоперевезень підписану 20 року тому, оскільки вона не відповідає вимогам часу.

Асаул погодився, що треба внести зміни у довгострокову угоду. Він висловив сподівання, що в цьому році буде внесено відповідні зміни в цю угоду.

Обидві сторони також домовилися створити польсько-російську групу реагування, яка діятиме в ситуаціях, якщо виникатимуть надзвичайні ситуації.

У грудні Москва в односторонньому порядку видала додаткові розпорядження до міжурядової угоди між Польщею і Росією з 1996 року, яка визначає умови автомобільних вантажоперевезень між обома країнами. Зокрема, Москва змінила положення щодо перевезення в інтересах третіх сторін, тобто наклала обмеження на транспортування товарів, які виробляються в Польщі закордонними фірмами. У Польщі не погодилися з цим і почали вимагати від Москви їх перегляду.

В лютому уряди Польщі й Росії домовилися про тимчасові квоти на вантажоперевезення до 15 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-