"Нафтогаз" vs "Газпром": Стокгольмський арбітраж розпочав слухання

Укрінформ
В Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма розпочалися слухання за двома позовами НАК «Нафтогаз України» до російського "Газпрома".

Про це повідомив глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв у інтерв'ю журналу Фокус.

"У нас зустрічні претензії до "Газпрома" на суму близько 23 млрд доларів. Слухання по обох позовах уже почалися", - сказав Коболєв.

Оцінюючи шанси української компанії на позитивне рішення суду, Коболєв заявив, що їх підвищує нещодавнє рішення Антимонопольного комітету України, який оштрафував "Газпром" на 86 млрд гривень за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу.

"Знаючи ставлення західних країн до наших взаємин з "Газпромом", я можу припустити, що арбітраж визнає обгрунтованими аргументи АМКУ", - припустив Коболєв.

Нагадаємо, "Нафтогаз" та "Газпром" судяться у Стокгольмському арбітражі з червня 2014 року. Загальна сума вимог "Газпрома", з урахуванням включення додаткової вимоги - оплати 2,549 млрд доларів за невибрані в третьому кварталі 2015 року обсяги газу за умовою "бери або плати" (take-or-pay), становить 31,759 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-