Україна і далі не купуватиме російський газ

Україна і далі не купуватиме російський газ

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" не планує відновлювати закупівлю газу у "Газпрому" з 1 квітня 2016 року, оскільки ціна палива, запропонована росіянами на II квартал 2016 року, є вищою за пропозиції європейських постачальників.

Про це у четвер заявила прес-служба "Нафтогазу".

Крім того, додали в компанії, "Газпром" відмовився від запропонованого НАКом продовження дії домовленостей (зимового пакету), що визначають перехідні умови закупівлі російського газу для України.

"Нафтогаз залишається відкритим до переговорів щодо приведення умов закупівлі російського газу до ринкових. Транспортування російського газу європейським споживачам відбуватиметься безперебійно у відповідності до умов контракту між сторонами та чинного законодавства", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, "Нафтогаз" припинив закупівлю газу в російського постачальника 25 листопада 2015 року з огляду на зниження цін на газ на європейському ринку.

Домовленості між "Нафтогазом" та "Газпромом", які визначають перехідні умови закупівлі російського газу, діяли до кінця березня 2016 року. Однак НАК не здійснював закупівлю газу і в I кварталі, бо ціна, запропонована російською стороною на цей період, була неконкурентною порівняно з вартістю газу, закупленого з європейського напрямку.

Станом на 31 березня Україна не імпортувала газ з Росії протягом 125 днів, в тому числі, вперше - протягом трьох зимових місяців. За цей період європейським споживачам було протранспортовано близько 27 млрд куб. м газу з Росії. Транспортування відбувалося безперебійно та у повній відповідності до зобов'язань "Нафтогазу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-