Укрнафта поновить видобуток на трьох родовищах

Укрнафта поновить видобуток на трьох родовищах

Укрінформ
ПАТ «Укрнафта» поновить видобування нафти і газу на Голубівському, Юр'ївському та Лопушнянському родовищах.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«28 березня Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив клопотання ПАТ «Укрнафта» про забезпечення адміністративного позову і призупинив дію наказу №16 Державної служби геології і надр про призупинення дій спеціальних дозволів на видобуток нафти і газу на Голубівському, Юр'ївському та Лопушнянському родовищах. Суд призупинив дію наказу до розгляду справи по суті, беручи до уваги негативні наслідки припинення робіт на родовищах. Найближчим часом відновиться видобуток вуглеводнів на цих родовищах», - йдеться у повідомленні.

В «Укрнафті» наголошують, що якщо держава хоче погасити наявні заборгованості компанії, то треба дозволити їй ефективно працювати, а не зупиняти дії спецдозволів.

«Саме ефективна діяльність компанії сприяє погашенню існуючої заборгованості, в той час як призупинення дій спецдозволів на видобуток веде до припинення виплат поточних податків, припинення поставок газу для потреб споживачів, скорочення штату працівників і виникнення екологічних ризиків. З метою запобігання зазначених негативних наслідків ПАТ «Укрнафта» скористалося законним правом відстоювати свої інтереси в суді», - наголошується у повідомленні.

Підкреслюється, що «Укрнафта» жодним чином не заперечує наявність своїх боргів і продовжує вживати активних заходів із ведення конструктивного діалогу з представниками уряду, фіскальної служби і Держгеонадр.

«Компанія визнає наявність заборгованості по ренті перед державою, у зв'язку з чим робить все можливе для якнайшвидшого погашення цих податкових зобов'язань. Зокрема, керівництво компанії запропонувало ДФС використати в якості податкової застави 2 млрд куб. м природного газу, право власності на який доведено рішенням Вищого господарського суду. Також компанія запропонувала скорегувати рентну ставку на видобуток нафти і прив'язати її до поточних цін на нафту. Крім того, як відомо, 16 березня керівник компанії запропонував почати процес досудової санації з метою фінансового оздоровлення ПАТ «Укрнафта», що дозволить з часом розрахуватися з усіма боргами як перед ДФС, так і перед міноритарними акціонерами», - повідомляють у компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-