Коболєв хоче знайти півмільярда доларів на газ найближчим часом

Коболєв хоче знайти півмільярда доларів на газ найближчим часом

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" планує залучити близько $0,5 млрд кредитних коштів від міжнародних фінансових організацій для закупівлі газу в літній період.

Про це журналістам заявив глава компанії Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми найближчим часом гаситимемо кредит, отриманий від ЄБРР. Після його погашення ми плануємо узяти додаткове фінансування, яке буде використано за стандартною процедурою, коли ми беремо гроші, закачуємо газ влітку за мінімальною ціною і потім гасимо кредит взимку, коли отримуємо гроші від споживачів. Сума, про яку ми зараз говоримо, приблизно дорівнює $0,5 млрд", - сказав він.

За словами Коболєва, "Нафтогаз" розглядає кілька варіантів співпраці з міжнародними фінансовими організаціями, комерційними банками, у тому числі, американським банком Goldman Sachs.

"Але потрібно розуміти, що для отримання грошей у них треба використовувати держгарантію - ми хочемо поступово відходити від необхідності гарантування позик "Нафтогазом", тому ми почали працювати з комерційними банками, для того, щоб організувати комерційне фінансування, яке не буде забезпечено державною гарантією. Це буде виключно ризиком "Нафтогазу", - запевнив Коболєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-