Ціну на газ для населення триматимуть ще місяць

Ціну на газ для населення триматимуть ще місяць

Укрінформ
Кабінет міністрів на місяць продовжив спецзобов'язання «Нафтогазу» щодо продажу газу населенню за соціальною ціною.

Відповідне рішення було прийняте під час засідання уряду в середу, 30 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами заступника міністра енергетики Олександра Светеліка, спецзобов'язання діятимуть з 1 квітня по 1 травня 2016 року.

Нагадаємо, що підписаний минулого року з МВФ меморандум передбачає підвищення цін на газ для населення з 1 квітня 2016 до рівня, що відповідає 75% ціни імпортного газу.

Проте у вересні 2015 року Кабмін вирішив встановити соціальну ціну на газ для населення, компенсуючи 50% вартості газу. Тобто, при ринковій вартості газу 7188 грн. Кабмін встановив на обсяг газу, яке споживає домогосподарство до 200 кубометрів, ціну удвічі меншу - 3600 грн.

У березні поточного року глава НКРЕКП Дмитро Вовк заявив, що соціальний тариф на газ  для населення буде підвищено на 53% (на 1900 грн) - до 5500 грн за 1 тис. куб. м з ПДВ - з 1 квітня 2016 року.

При цьому, глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що рішення про підвищення соціальної ціни на газ має бути прийняте найближчим часом. Інакше "Нафтогаз" узагалі не зможе поставляти газ, а облгази будуть вимушені закуповувати його за ринковою вартістю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-