Топ-менеджерів держкомпаній убережуть від корупції зарплатами у 400 тисяч

Топ-менеджерів держкомпаній убережуть від корупції зарплатами у 400 тисяч

Укрінформ
Аби залучити до державних компаній висококваліфікованих керівників, їм платитимуть ринкові зарплати - у середньому до 400 тис. гривень на місяць плюс річний бонус.

Про це в інтерв'ю виданню Новое время розповіла перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів.

"Аби найняти хороших людей, ми повинні платити їм нормальні зарплати, інакше всі конкурси - це фікція. Провести конкурс і найняти хорошого менеджера на зарплату в кілька тисяч гривень до компанії з мільярдними оборотами - навряд чи так багато волонтерів знайдеться", - сказала Ковалів.

Відповідаючи на запитання журналіста про те, скільки отримують вже призначені за конкурсом керівники, перший заступник міністра навела приклад ДП "Укргазвидобування".

"Можемо подивитися на зарплату керівника Укргазвидобування - це близько 400 тис. грн на місяць. Приблизно такий же порядок цифр в Укрзалізниці. Це фіксована місячна зарплата. Друга частина - бонуси, які залежатимуть від конкретних KPI [ключових показників ефективності] - прибутковості, виторгу, реалізації нових проектів, збільшення частки ринку збуту тощо", - підкреслила вона.

Ковалів підтвердила, що й в інших директорів держкомпаній зарплати будуть такого самого рівня - близько 400 тис. грн на місяць плюс річний бонус.

Обгрунтовуючи необхідність такої високої, за українськими мірками, оплати праці, перший заступник міністра визнала, що "у когось це викликає засудження", проте такі зарплати зможуть уберегти керівників від спокуси заробляти на схемах.

"Будемо відверті: якщо при новому керівнику компанія на самих тільки тендерах заощаджує 50 млн грн за півроку роботи - то його висока зарплата окуповується. А якщо керівник компанії заробляє кілька тисяч гривень, «чесно» управляючи мільярдними оборотами - то у нього дуже велика спокуса заробити на схемах", - підкреслила чиновник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-