Держкомпанії за рік поліпшили фінрезультат на 10 мільярдів - Яценюк

Держкомпанії за рік поліпшили фінрезультат на 10 мільярдів - Яценюк

Укрінформ
Прибутки 17 найбільших держкомпаній становили за минулий рік загалом 2,6 мільярда гривень, а їхній виторг зріс майже на 40%.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у «10 хвилинах» в неділю, повідомляє Урядовий портал.

Глава уряду наголосив, що за минулі періоди збитки таких компаній становили 7,4 мільярда: «Тобто, ми покращили фінансовий результат на 10 мільярдів гривень».

Зокрема, за його словами, компанія «Енергоринок» поліпшила свій фінансовий результат на 1,6 мільярда гривень, Адміністрація морських портів України - на 2,3 мільярда гривень.

«Одеський припортовий завод, який взагалі вперше за декілька років став прибутковим і покращив фінансовий результат майже на півмільярда гривень», - підкреслив Яценюк.

А НАК «Нафтогаз України» продемонстрував покращення фінансового результату на 65 мільярдів гривень, додав Прем'єр-міністр.

Водночас він наголосив, що позитивних результатів не продемонстрували компанії «Центренерго», «Укрспирт» та «Укрнафта».

«Чим краще працюють державні компанії, тим більше вони будуть сплачувати податків до державного бюджету, тим більше у нас можливостей підвищувати соціальні стандарти, заробітні платні і пенсії, будувати нові дороги, школи і лікарні», - наголосив Прем'єр-міністр.

Нагадаємо, що цього тижня уряд на відкритому засіданні, що транслювалось у прямому ефірі, заслухав результати діяльності 17 найбільших державних компаній. Ці підприємства сплачують 10% усіх податків, які сплачуються суб'єктами підприємницької діяльності в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-