Насіров готовий оголосити Укрнафту банкрутом

Насіров готовий оголосити Укрнафту банкрутом

Укрінформ
Державна фіскальна служба нині списує кошти з банківських рахунків ПАТ «Укрнафта» задля погашення 10-мільярдного податкового боргу. Якщо цього буде недостатньо, ДФС готова розпродати майно компанії або оголосити про її банкрутство.

Про це на засіданні Кабінету міністрів сказав голова Державної фіскальної служби Роман Насіров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогоднішній день ми кожного дня надсилаємо інкасо повідомлення до банку на списання коштів, але коштів на рахунках не так багато. Ми будемо продовжувати подавати інкасо, якщо цього буде недостатньо, ми виставимо на продаж майно, яке перебуває у податковій заставі. Або треба буде оголошувати про банкрутство або санацію компанії. І ми чекаємо від керівництва Укрнафти нових та рішучих дій», - сказав Насіров.

Він нагадав, що з травня минулого року ДФС перебувало у процесі кількох судових тяжб з Укрнафтою.

«По-перше, ми виставили їм вимогу на сплату близько 8 млрд грн, але Укрнафта оскаржила її та виграла першу інстанцію суду. На жаль, ми програли і апеляцію. Але у той самий час ми описали майно Укрнафти. До серпня ми описали майна на суму 9,5 млрд грн у податкову заставу. Це все, що у них є. У цей час податковий борг зростав.  Укрнафта подала на нас до суду за опис майна. І знову ми з ними судилися», - додав гова ДФС. 

Минулого ж місяця ДФС виграло у Вищому апеляційному суді усі справи проти Укрнафти. 

«ВАСУ підтвердив нашу податкову вимогу – уже на 9,9 млрд грн та підтвердив податкову заставу усього майна Укрнафти», - зазначив Насіров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-