Ціни на нафту тримаються на максимумі 2016 року

Ціни на нафту тримаються на максимумі 2016 року

Укрінформ
Ф'ючерси на американську нафту виросли в ціні, тому що інвестори сподіваються, що виробники нафти домовляться про заморожування видобування.

Нафта марки Brent подорожчала на $0,02 до $41,56 за барель, раніше піднявшись до максимуму 2016 року $41,60, а ф'ючерси на WTI - на $0,05 до $40,25, раніше досягнувши $40,55. В четвер американський WTI подорожчав на 4,5 відсотка.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

За станом на 9:15 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 41,41 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за ціною 41,47 долара за барель, що на 7 центів нижче за рівень закриття торгів ($41,54).

Ціни додали в порівнянні з мінімальними значеннями цього року, оскільки кілька країн-виробників нафти зустрінуться 17 квітня в Досі, щоб домовитися про припинення підвищення видобування.

Аналітики попереджають, що зростання цін не виправдане реальними ринковими показниками.

"Фундаментальні показники світового ринку майже не змінилися, а ціни на нафту ростуть завдяки готовності інвесторів ризикувати. Діалог між провідними країнами-виробниками про видобування в кращому разі приведе до рішення заморозити виробництво, але не до його зниження, необхідного для відновлення рівноваги на ринку", - йдеться в звіті банку BNP Paribas (PA:BNPP).

За оцінкою аналітиків банку, світові запаси нафти до кінця першого півріччя виростуть на 1 мільйон барелів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-