Найбільші держкомпанії прозвітують Кабміну у п'ятницю - Яценюк

Найбільші держкомпанії прозвітують Кабміну у п'ятницю - Яценюк

Укрінформ
Кабінет Міністрів на відкритому засіданні у п'ятницю, 18 березня, заслухає керівників найбільших державних компаній, контролюючих органів та профільних міністрів з фінансовими, податковими звітами та результатами перевірок.

Про це Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив на засіданні Кабміну у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я пропоную на п'ятницю у відкритому режимі запросити на засідання Кабінету Міністрів керівників "Енергоатому", "Центренерго", "Укрінтеренерго", Об'єднаної хімічної компанії, "Укртрансаміаку". Прошу Міністерство економіки дати ще 5 базових компаній, які є найбільшими за обсягами активів та, сподіваюся, за сплатою податків. І було б добре запросити керівника компанії «Укрнафта», - сказав Яценюк.

Він нагадав, що три місяці тому Державна фінансова інспекція отримала доручення провести перевірку найбільших 20 компаній. У п'ятницю вона має подати відповідний звіт.

«Державна фіскальна служба має прийти зі звітом, скільки сплачено податків. І профільних міністрів, які визначають політику державних компаній, я чекаю з інформацією, що відбувається у цих державних компаніях», - зазначив Яценюк.

Він анонсував, що на засіданні будуть ухвалені відповідні рішення.

«Нагадую, що було рішення провести прозорий конкурс на призначення керівників найбільших 50 компаній. 4 місяці тому Кабінет Міністрів передав усі повноваження щодо призначення керівників держкомпаній на номінаційний комітет, який є незалежним від уряду і перебуває під Міністерством економіки. І моя позиція лишається незмінною: нові керівники мають бути призначені», - додав Яценюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-