Рада ратифікувала Угоду про приєднання до держзакупівель СОТ

Рада ратифікувала Угоду про приєднання до держзакупівель СОТ

Укрінформ
Народні депутати ухвалили Закон «Про приєднання України до Угоди про державні закупівлі», що забезпечує засади та умови для відкриття ринків держзакупівель країн-учасниць СОТ для України.

За відповідне рішення проголосували 243 народні обранці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначається в пояснювальній записці до закону, документ передбачає приєднання України на умовах Рішення Комітету з державних закупівель Світової організації торгівлі до Угоди про державні закупівлі.

За даними авторів закону, на сьогодні у відповідності з національним законодавством ринок державних закупівель України відкритий для всіх країн-учасниць вказаної Угоди, проте ринки сторін Угоди закриті для українського бізнесу.

«Прийняття закону та реалізація в подальшому положень Угоди СОТ забезпечить засади для відкриття ринків державних закупівель країн-учасниць Угоди для участі постачальників товарів та послуг у закупівлях; підвищить рівень конкурентоздатності України на міжнародних ринках й сприятиме зростанню обсягів вітчизняного експорту; створить імідж країни, яка реалізує у сфері державних закупівель кращі міжнародні стандарти», - йдеться в пояснювальній записці.

Крім того, автори зазначили, що приєднання до Угоди дасть змогу підвищити рівень інвестицій у провідній галузі економіки України, стане сигналом для міжнародних інвесторів про те, що наша держава проводить реформування системи держзакупівель. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-