У «Нафтогазі» кажуть, що «Газпром» заборгував по транзиту газу вже близько $1 млрд

У «Нафтогазі» кажуть, що «Газпром» заборгував по транзиту газу вже близько $1 млрд

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" виставить "Газпрому" позовну вимогу в розмірі близько $1 млрд як недоплату за послуги з транзиту російського газу в Європу по українській території.

Про це у Facebook написав директор з розвитку бізнесу "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

"Тільки за I квартал 2016 року ми нарахуємо "Газпрому" близько $1 млрд як недоплату за послуги з транзиту. У річному обчисленні за 2016 рік ця сума склала б близько $4 млрд", - повідомив Вітренко.

Торкаючись повідомлення про те, що "Газпром" збільшив позовні вимоги до "Нафтогазу", від зазначив, що цього не варто дивуватися, "тим більше переживати з цього приводу".

"До закінчення арбітражного процесу в Стокгольмі обидві сторони будуть збільшувати свої позовні вимоги", - зазначив Вітренко.

Нагадаємо: в Стокгольмському арбітражі також знаходяться на розгляді 2 позови "Нафтогазу" до "Газпрому" за постачання газу і за контрактом на транзит. Загальний розмір претензій українського холдингу становить $22,7 млрд.

Тим часом у "Газпромі" переконані, що НАК "Нафтогаз України" винен йому $29,23 млрд за невибраний обсяг газу у 2012-2015 роках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-