Українську трубу планують об'єднати з європейською до жовтня

Українську трубу планують об'єднати з європейською до жовтня

Укрінформ
Уряд має намір об'єднати вітчизняну газотранспортну систему з європейською до 1 жовтня 2016 року.

Про це йдеться у Плані дій Кабінету Міністрів України на 2016 рік, що опублікований на Урядовому порталі.

«Інтеграція вітчизняної та європейської ГТС. До 1 жовтня укладення угод про інтерконтектори між операторами ГТС країн - членів ЄС та ПАТ «Укртрансгаз», - йдеться у відповідному розділі Плану.

Серед переваг, які отримає Україна в результаті об'єднання енергосистем, називається, зокрема, зняття обмежень видачі потужності АЕС, підвищення коефіцієнта використання встановленої потужності, справедлива оплата маневрування потужності АЕС.

Уряд також розраховує на збільшення технічної спроможності реверсних постачань європейського газу до України, зменшення залежності від Російської Федерації.

Крім того, передбачається, що така угода сприятиме спрощенню ведення бізнесу у сфері газовидобування, зменшенню кількості дозвільних документів, необхідних для провадження діяльності, збільшення притоку інвестицій в галузь.

Відповідальними за виконання цієї мети вказані Міністерство енергетики та вугільної промисловості, Міністерство економічного розвитку і торгівлі, а також НАК «Нафтогаз України».

У серпні 2014 року Верховна Рада ухвалила закон щодо реформування системи управління єдиної газотранспортною системою України. Закон передбачає залучення європейських і американських інвесторів до управління українською ГТС. При цьому, ГТС і газові сховища залишаться на 100% у державній власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-