НАБУ взялося за махінації на Одеському припортовому

НАБУ взялося за махінації на Одеському припортовому

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо ПАТ «Одеський припортовий завод» та завданих державі збитків підприємством у особливо великих розмірах.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду м. Києва, оприлюдненій у Єдиному державному реєстрі судових рішень. 

"До суду надійшло клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, яке обгрунтовується тим, що Національним антикорупційним бюро України здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню № 52015000000000013 від 18.12.2015 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 КК України", - йдеться в ухвалі.

В документі зазначається, що під час досудового розслідування встановлено, що службові особи ПАТ «Одеський припортовий завод», зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом вчинення умисних дій, спрямованих на отримання неправомірної вигоди третіми особами, уклали договори на придбання газу та реалізацію карбаміду за заниженою вартістю. Унаслідок цих дій треті особи отримали неправомірну вигоду в сумі понад 100 млн грн, чим завдано тяжких наслідків державним інтересам.

Крім цього, службові особи ПАТ «Одеський припортовий завод», зловживаючи своїм службовим становищем, упродовж липня - жовтня 2015 року внаслідок придбання природного газу за завищеною вартістю здійснили розтрату державних коштів на суму понад 150 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-