Павленко про експорт кукурудзи до Китаю: Потіснили навіть США

Павленко про експорт кукурудзи до Китаю: Потіснили навіть США

Укрінформ
Україна за шість місяців (липень-грудень 2015/2016 маркетингового року) експортувала до Китаю 3,85 млн тонн кукурудзи, потіснивши навіть Сполучені Штати Америки.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко у своєму блозі в інтернет-виданні «Лівий берег»

"За підсумками липня-грудня 2015/2016 МР Україна стала найбільшим експортером кукурудзи до Китаю, посунувши навіть США. Зокрема, нам вдалося експортувати 3,85 млн тонн цієї культури, що складає 81% від загального обсягу її експорту", - зазначив урядовець.

Крім того, зауважив він, нещодавно Китай законтрактував близько 1,2 млн тонн кукурудзи з поставками у першому кварталі поточного року. "Основний обсяг буде знову поставлятися з України", - додав Павленко.

Він також повідомив, що товарообіг між країнами за минулий рік сягнув $1,3 млрд, тоді як у 2014 році цей показник становив лише $932 млн. Таких цифр вдалося досягти за рахунок експорту аграрної продукції, який за 12 місяців 2015 року становив $1,2 млрд, що майже в 2 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. Водночас, за словами міністра, імпорт впав практично удвічі, і становив $94 млн у 2015 році проти $165 млн у 2014 році.

Очільник відомства наголосив, що зростання експорту української продукції в КНР відбулось завдяки збільшенню поставок продукції рослинного походження. В першу чергу це стосується зернових ($678 млн) та олії ($534 млн), обсяги експорту яких зросли на 83,5% та 46,6% відповідно.

Серед інших експортних груп товарів, які Україна поставляє до Китаю, міністр відзначив продукцію борошномельно-круп'яної промисловості ($17 млн), какао-боби, продукти з них, шоколад ($3 млн), кондитерські вироби ($2 млн), залишки та відходи харчової промисловості ($1,6 млн), сири і йогурти ($934 тис.) тощо.

Щодо імпорту, то основну частку товарів тут становлять залишки та відходи харчової промисловості ($13 тис.), тютюн та вироби з нього ($13 млн), кава, чай, мате та прянощі ($10 млн), шелак, камеді та смоли ($8 млн), овочі, рослини і коренеплоди ($6 млн).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-