Порошенко запросив Туреччину взяти участь у приватизації

Порошенко запросив Туреччину взяти участь у приватизації

Укрінформ
Україна запросила турецьку сторону взяти участь у приватизації українських державних підприємств.

Про це Президент України заявив під час спільної прес-конференції в Анкарі з Президентом Турецької Республіки Реджепом Тайїпом Ердоганом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На наших переговорах з Президентом, під час засідання Стратегічної ради з Прем’єр-міністром ми запропонували турецькій стороні взяти активну участь у приватизаційних процесах, які розпочинаються зараз в Україні", - заявив Порошенко.

Також у ході зустрічі було зазначено, що сторони активізують переговори про укладення угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Туреччиною.

"Важливою складовою наших переговорів була економічна тематика. Було домовлено рішуче активізувати, і дані відповідні доручення відповідним представникам, переговори щодо укладення угоди про вільну торгівлю та низки інших двосторонніх угод, включаючи угоду про уникнення подвійного оподаткування та угоду про взаємний захист інвестицій", - заявив Порошенко.

Окрім цього, в умовах російської блокади Україна та Туреччина розширять співробітництво у сфері міжнародних комбінованих контейнерних перевезень.

"Україна і Туреччина також розширюватимуть співробітництва у сфері міжнародних комбінованих контейнерних перевезень і будуть шукати інші ефективні логістичні рішення в умовах російської блокади", - повідомив Порошенко.

Як раніше повідомляло агентство, Україна та Туреччина домовились про співпрацю у нових форматах для деокупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-