Яценюк закликав чиновників витрачати гроші на дороги

Яценюк закликав чиновників витрачати гроші на дороги

Укрінформ
Кошти з капітальних видатків мають виділятися виключно на об'єкти, які можна завершити в поточному році, і ремонт доріг.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час наради з керівником Полтавської ОДА, головами районних державних адміністрацій та головами міст Полтавської області у суботу, 5 березня, повідомляє Урядовий портал.

"Капітальні видатки у 2016 році не мають вкладатися у проектно-кошторисну документацію, а направлятися виключно на об'єкти, які будуть введені в експлуатацію в поточному році. Частина капітальних видатків повинна спрямовуватися на ремонт доріг, - наголосив він.

Яценюк звернувся до представників місцевої влади та закликав не "консервувати гроші" у проектно-кошторисній документації.

"Щоб ми не будували довгобуди, не йшли по шляху вкладання коштів у проектно-кошторисну документацію, де в основному ці гроші пропадають, а об'єкти так і не вводяться", - сказав він, додавши, що завдання місцевої влади - чітко виділити тільки ті об'єкти, які можна ввести в експлуатацію в поточному році.

Глава уряду також підкреслив, що в цьому році на державний фонд регіонального розвитку і капітальні видатки передбачено у бюджеті близько 6 мільярдів гривень.

Він наголосив на важливості ефективного використання цих коштів: "Зараз вже формуються списки по об'єктах капітального будівництва".

Торік, нагадав Яценюк, уряд виділив Полтавській області 250 мільйонів гривень на ремонт та будівництво доріг. У цьому році в бюджеті передбачено у 2,5 раза більше - 600 мільйонів гривень.

Прем’єр також зазначив, що на будівництво великого відрізка автошляху планується фінансування Світового банку розміром $200 млн.

Він звернувся до голови Полтавської ОДА чітко визначити план направлення коштів на ремонт доріг.

Глава уряду також наголосив, що Кабінет міністрів планує розподілити 1 мільярд гривень на 159 об'єднаних територіальних громад: "Об'єднана територіальна громада отримує додатковий фінансовий ресурс. Це мотивація для того, щоб вони об'єднувалися".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-