Росія таки осоромилась з будівництвом електростанції у Криму

Росія таки осоромилась з будівництвом електростанції у Криму

Укрінформ
Міністерство енергетики Росії констатує відставання у будівництві двох електростанцій в анексованому Криму.

Про це заявив глава російського Міненерго Олександр Новак під час візиту до Криму, повідомляє Крим Реалії.

«Завершені проектні роботи, тривають земляні роботи, здійснюється заливка фундаменту, замовлено необхідне обладнання. Ми відзначили невелике відставання, домовилися, що наші колеги з компанії «Технопромекспорт» забезпечать ліквідацію цього відставання до 1 червня і увійдуть у графік, що дозволить нам реалізувати завдання у встановлені терміни», – сказав Новак.

Зазначається, що ТЕС збираються запустити у вересні 2017 року та в березні 2018 року. Станції будують під Сімферополем і Севастополем.

Як повідомляв Укрінформ, у Криму з 22 листопада 2015 року діє режим НС у зв'язку з припиненням енергопостачань з материкової частини України. Пошкоджена внаслідок, імовірно, вибуху ЛЕП, якою передавалося до Криму до 250 мегават, відновлена, проте електроенергія до Криму не подається, бо закінчилася дія контракту щодо постачання електрики на півострів.

Наразі Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок з Росії та енергомостом з Кубані. Енергоміст не витримує навантажень, стаються часті аварії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-