Українцям дозволили купувати вдвічі більше валюти за добу

Українцям дозволили купувати вдвічі більше валюти за добу

Укрінформ
Національний банк України ухвалив рішення пом'якшити адміністративні обмеження на валютному ринку. Так, правління НБУ вирішило підвищити ліміт на видачу готівкової гривні через каси й банкомати з 300 до 500 тис. гривень на добу, а також підвищити максимальну суму продажу готівкової іноземної валюти з 3000 до 6000 гривень в еквіваленті.

Про це на прес-конференції в НБУ сказала голова Національного банку України Валерія Гонтарева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Національний банк з 5 березня збільшує обсяг видачі готівки в іноземній валюті та банківських металах з рахунків клієнтів банків з 20 до 50 тис. гривень на добу, а в національній валюті - з 300 тис. гривень до 500 тис. гривень. Крім того, підвищується максимальна сума продажу готівкової іноземної валюти з 3000 до 6000 гривень в еквіваленті", - сказала Гонтарева.

Голова Нацбанку зазначила, що такі кроки регулятора пов'язані з поступовим відновленням довіри до банківського сектору та стабілізації валютного ринку.

Нагадаємо, обмеження на валютному ринку діють з березня 2014 року. Вони були введені як тимчасові, аби "сприяти підтриманню рівноваги на грошово-кредитному ринку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-