Порошенко просить Шефчовича про конференцію щодо ГТС

Порошенко просить Шефчовича про конференцію щодо ГТС

Укрінформ
Президент Петро Порошенко закликав Європейську Комісію сприяти організації міжнародної конференції на підтримку модернізації газотранспортної системи України.

Про це він заявив під час зустрічі з віце-президентом Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем, повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент закликав Європейську комісію сприяти організації ближчим часом міжнародної конференції на підтримку модернізації газотранспортної системи України", - йдеться у повідомленні.

При цьому Порошенко висловив сподівання, що Верховна Рада найближчим часом розгляне закон про ринок електричної енергії у редакції, яка була узгоджена з Енергетичним співтовариством.

У свою чергу, Шефчович високо оцінив проведену в Україні роботу на шляху впровадження європейських реформ та наголосив на важливості продовження їх втілення у життя. Він наголосив на тісній взаємодії між Європейським Союзом та Україною у питаннях спільної енергетичної політики та відзначив значні успіхи України на шляху газової незалежності.

Сторони обговорили подальші кроки задля збільшення енергетичної незалежності та покращення енергоефективності української економіки, впровадження змін в законодавстві щодо "Нафтогазу" та створення умов для залучення іноземних інвесторів в енергетичну галузь України.

Порошенко також запросив вище керівництво Єврокомісії взяти участь у заходах із вшанування 30-х роковин Чорнобильської трагедії у квітні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-