Яресько: Аудит соцвиплат заощадить близько 5 мільярдів

Яресько: Аудит соцвиплат заощадить близько 5 мільярдів

Укрінформ
Верифікація соціальних виплат у 2016 році дозволить заощадити близько 5 млрд грн державних коштів.

Про це заявила у вівторок на прес-конференції міністр фінансів Наталія Яресько, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За нашими оцінками, потенційна економія для бюджету у 2016 році завдяки верифікації соцвиплат, може скласти щонайменше 5 мыльярдів гривень", - сказала Яресько.

Вона уточнила, що верифікація соцвиплат дозволить виявити шахраїв та "мертві душі". Міністр фінансів наголосила, що процес перевірки соцвиплат не спричинятиме жодного дискомфорту для громадян, а "чесні громадяни можуть навіть не помітити цього процесу, єдиний хто відчує це - шахраї, що незаконно отримують бюджетні кошти".

Яресько нагадала, що в минулому році Міністерство фінансів вже провело пілотний проект з верифікації соцвиплат для переселенців "цей пілотний проект дозволив зберегти близько мільярда гривень, які розкрадались через злочинні схеми".

Нагадаємо, раніше Мінфін заявляв, що пропонує провести верифікацію системи отримувачів соціальних виплат, що дасть змогу заощадити на видатках держбюджету. За словами Яресько, проведення аудиту і верифікації соціальних виплат та їх отримувачів необхідне для оптимізації системи соціального захисту й соціального забезпечення.

На початку лютого 2016 року управління верифікації та моніторингу виплат Міністерства фінансів України очолив фінансист з 20-річним стажем, голова правління IdeaBank, кандидат економічних наук Андрій Рязанцев.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-