В Укртрансгазі назвали міфічним клон

В Укртрансгазі назвали міфічним клон "Південного потоку"

Укрінформ
В Україні скептично ставляться до російського проекту "Посейдон", який передбачає постачання газу з РФ через Грецію та Італію.

Про це написав у Фейсбуці голова прес-служби "Укртрансгазу" Максим Білявський.

"Клон південного потоку, або декілька слів про проект "Посейдон" (поставки газу з РФ через Грецію в Італію). Чому клон? Згідно проекту, "Посейдон" мав би пройти через Чорне море по маршруту "Південного потоку" до болгарського міста Варна", - нагадав Білявський.

При цьому, зазначив прес-секретар "Укртрансгазу", у нього кілька запитань щодо реальності цього проекту:

"1. Як експлуатувати? Умови:

а) глибина залягання трубопроводу перевищуватиме 2250 м (північний потік - максимум 210 м);

б) активний сірководень на дні моря.

2. Навіщо це італійцям?

а) Існуючий коридор по транспортуванню газу із Алжиру в Італію, трубопровід "Transmed" - заповнений не на повну потужність;

б) Італійський газовий концерн "Eni" вкладує гроші та час в розробку родовищ на африканському континенті".

"На мою думку проект виглядає виключно політичним! На захист цієї гіпотези можу лише додати, що міфічний газопровід ("Посейдон") дублює функції проекту "Трансаталійський газопровід" (TANAP), який мавби проходити в обхід Росії через Турцію", - додав Білявський.

Нагадаємо, 24 лютого, в Римі голова правління "Газпрому" Олексій Міллер, виконавчий директор Edison Марк Бенайун і виконавчий директор DEPA SA Теодорос Китсакос підписали "меморандум про взаєморозуміння щодо поставок природного газу з Росії по дну Чорного моря через треті країни в Грецію і з Греції до Італії". Мета нового проекту "Посейдон" - організація південного маршруту поставок російського газу в Європу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-