ВАСУ визнав правомірним виділення землі під парк BIONIC Hill

ВАСУ визнав правомірним виділення землі під парк BIONIC Hill

Укрінформ
Вищий адміністративний суд України 24 лютого 2016 року визнав правомірним рішення Київської міської ради про виділення земельної ділянки під будівництво інноваційного парку BIONIC Hill.

Про це йдеться в прес-релізі BIONIC Hill, переданому «Укрінформу».

Як зауважили в компанії, аналогічні по суті рішення раніше були винесені Вищим господарським судом України, Господарським судом Києва, Окружним адміністративним судом Києва, Київським апеляційним адміністративним судом. Таким чином, на сьогоднішній день компанія успішно довела свою правоту по лінії як господарських, так і адміністративних судів.

Як повідомляють в BIONIC Hill, спроби поставити під сумнів законність виділення землі під проект були ініційовані керівником однієї з фракцій Київради під час передвиборної гонки. Представником позивачів був кандидат у народні депутати. «Судові процеси політичні діячі активно використовували для самопіару і тиску на правосуддя...», - йдеться в документі.

BIONIC Hill не виключає, що політики захочуть продовжити «шоу», подавши заяву до Верховного Суду України про перегляд попередніх судових рішень. «Компанія готова до такого розвитку подій, але сподівається, що наявний досвід змусить опонентів проекту відмовитися від знищення залишків інвестиційної привабливості країни і зайвих витрат енергії», - йдеться в документі.

У BIONIC Hill заявляють, що компанія діє у відповідності до законодавства України і має всі необхідні документи для реалізації проекту. Зокрема, державний акт на право власності на землю, позитивний висновок державної експертизи щодо проекту, дозвільні документи на будівництво, затверджений Київрадою детальний план території, який передбачає не лише облаштування наукового містечка на місці розформованої військової частини № 136, але і збереження розташованого поруч Біличанського лісового масиву.

«Територія інноваційного парку не відноситься до Біличанського лісу або до будь-якого іншого лісового господарства або заповідника», - підкреслюють у компанії.

Нагадаємо, BIONIC Hill (Київ) – проект першого інноваційного парку в Україні. Його суть полягає у формуванні в столиці України східноєвропейської платформи для розвитку високотехнологічного бізнесу. Для цього у Святошинському районі Києва на 147 га території колишньої військової частини планувалося побудувати сучасне наукове містечко, в якому працюватимуть провідні українські та міжнародні компанії в галузі ІТ, біотехнологій та енергоефективності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-