Мешканців бараків розформованого військового містечка 136 розселять -  BIONIC Hill

Мешканців бараків розформованого військового містечка 136 розселять - BIONIC Hill

Укрінформ
BIONIC Hill констатує розблокування розселення мешканців будинків барачного типу на території розформованого військового містечка № 136.

Інноваційний парк сподівається, що найближчим часом цей процес буде завершений. 

Про це йдеться в прес-релізі BIONIC Hill, переданому «Укрінформу». 

Як зазначається в повідомленні, відповідно до укладеного з Міністерством оборони України договору про будівництво житла для військовослужбовців Збройних сил України та членів їх сімей відселення мешканців розформованого військового містечка № 136 забезпечує ТОВ «Столиця Центробуд». У 2006 році (задовго до старту проекту BIONIC Hill) спеціальна комісія Міністерства оборони України визначила 34 родини, які потребують переселення, та зафіксувала відповідну кількість квартир, підбір яких забезпечується товариством.  Усі родини дали свою згоду на придбання для них квартир у розташованому неподалік житловому комплексі «Коцюбинський». Але обраний Міністерством оборони України забудовник не зміг вчасно ввести будинок в експлуатацію та передати квартири товариству. Тому ТОВ «Столиця Центробуд» було прийняте рішення, за погодженням з кожною родиною, додатково підібрати належні квартири  та забезпечити переселення. У такий спосіб за минулі роки ТОВ «Столиця Центробуд» забезпечила переселення 24-х родин. Акт передачі придбаних для них 26-ти квартир товариство передало на оформлення в МОУ. Саме відомство має вирішувати статус цього житла: або воно залишиться державним, або буде передано у приватну власність мешканців. До останнього часу  у будинках барачного типу на території колишнього військового містечка № 136 залишалися не відселеними 10 родин. Наразі вони почали отримувати житло. 

BIONIC Hill зазначає, що не має стосунку до розселення, проте менеджери проекту сприяли досягненню відповідних домовленостей між сторонами. 

У компанії нагадують, що 4 лютого 2016 року Вищий господарський суд України визнав правомірним рішення Київської міської ради щодо виділення земельної ділянки під будівництво інноваційного парку BIONIC Hill. Це вже четверте судове рішення, що підтверджує правомірність виділення землі під проект BIONIC Hill. Раніше аналогічні за суттю рішення були винесені Господарським судом Києва, Окружним адміністративним судом м. Києва, Київським апеляційним адміністративним судом. Крім того, раніше мешканці військового містечка провели прес-конференцію, на якій назвали політичним піаром ініціативу щодо скасування землевідведення під проект BIONIC Hill.  

BIONIC Hill (Київ) – проект першого інноваційного парку в Україні. Його суть полягає у формуванні в столиці України східноєвропейської платформи для розвитку високотехнологічного бізнесу. Для цього у Святошинському районі Києва на 147 га території колишньої військової частини планується побудувати сучасне наукове містечко, в якому працюватимуть провідні українські й міжнародні компанії у галузі ІТ, біотехнологій та енергоефективності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-