Уряд полегшив повернення заблокованих Росією вантажів

Уряд полегшив повернення заблокованих Росією вантажів

Укрінформ
Кабінет міністрів доручив проводити процедури з митного оформлення вантажівок, що повертаються з Росії через транзитний конфлікт в прискореному режимі і з швидким відшкодуванням податку на додану вартість.

Про це повідомив президент асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк у Фейсбуці.

"Як виявилося сьогодні, торговий представник України Наталія Микольська домоглася окремого урядового протокольного доручення щодо розмитнення кожного українського вантажу, який вимушено повертається в Україну з Росії, за прискореною процедурою і з швидким відшкодуванням ПДВ", – написав він за підсумками засідання робочої групи з проблем експорту в РФ , що пройшла в понеділок.

За словами Балдинюка, в нинішніх важких фінансових умовах "це рішення – важливе для кожного підприємства, вантажі якого були заблоковані Росією".

Як зазначила Микольська у Фейсбуці, "почали відвертий діалог з нашими експортерами щодо проблемних питань з експорту та транзиту РФ". "Ще раз наголошуємо: жодних ЗМІ, ніяких заяв, зайвих рухів", – прокоментувала вона зустріч.

Нагадаємо, 11 і 12 лютого активісти в західних регіонах України почали блокувати проїзд вантажних автомобілів з російськими номерами. У відповідь на це РФ 14 лютого призупинила рух вантажних автотранспортних засобів, зареєстрованих в Україні, а пізніше і їх транзит. Українська сторона, в свою чергу, також офіційно призупинила транзит російських вантажівок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-