Нафтогазові доходи Росії за місяць впали на третину

Нафтогазові доходи Росії за місяць впали на третину

Укрінформ
За перший місяць нового року російський бюджет недоотримав майже 30% нафтогазових доходів через зниження світових цін на нафту.

Про це повідомляє РБК з посиланням на оперативний звіт Мінфіну РФ про виконання бюджету, який є в його розпорядженні.

Через наднизькі ціни на нафту на початку року нафтогазові доходи російського бюджету в січні скоротилися майже на третину порівняно з січнем 2015 року, причому експортні мита на вуглеводні принесли казні менш ніж половину (49%) від показника річної давності, повідомив Мінфін у звіті.

Це сталося через те, що в січні нафта Urals коштувала менш ніж 30 дол., хоча бюджет на цей рік складався з розрахунку на середньорічну ціну 40 дол. і вище. І компенсувати цю втрату не змогли ані зростання доходу від податку на видобуток корисних копалин, ані збереження ставок експортних мит. У звіті йдеться, що ставки експортних мит на січень розраховувалися ще в листопаді-грудні, коли нафтові ціни коливалися на рівні ближче до 40 дол. за барель.

Загалом доходи бюджету РФ порівняно з січнем 2015 року зменшилися на 18% (на 235,9 млрд руб.), хоча бюджет за перший місяць року вдалося виконати з профіцитом 390,2 млрд руб. Річ у тому, що видатки скоротилися ще сильніше - на 54% (на 842 млрд руб.) порівняно з січнем 2015 року. Влада заощадила на держзакупівлях, випливає з даних міністерства: закупівля товарів, робіт і послуг зменшилася на 676 млрд руб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-