Я їду додому: українським та російським далекобійникам дали 10 днів

Я їду додому: українським та російським далекобійникам дали 10 днів

Укрінформ
У четвер о 9 ранку був запущений транзитний режим "Їду додому", що діятиме упродовж 10 днів. Протягом цього часу всі українські та російські автомобілі повинні повернутися додому.

Про це на засіданні Кабінету міністрів сказав міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується транзиту, сьогодні з 9 ранку запрацював режим "Їду додому". По Україні та по території Російської Федерації розпочався рух. Сьогодні з України в сторону Румунії вирушило 22 російські автомобілі, заїхала якась кількість нових автомобілів, які супроводжує національна поліція і проведе до території Російської Федерації", - розповів міністр.

За його словами, вчора близько 20 українських автомобілів повернулися додому, сьогодні – вже більше 20.

"Тобто рух повністю у нас пішов. Як ми планували, протягом 10 днів повністю будуть повернуті усі наші українські автомобілі", - прогнозує Пивоварський.

Він нагадав, що 50 тис. українців задіяні у транзитних перевезеннях по території Росії та Євразії.

"Якщо ми зупиняємо транзитні потоки, які не мають обмежень, які не мають кордонів і не можуть їх мати, ми обмежуємо 50 тис. сімей у роботі. Тому коли громадськість виходить на якісь акції, потрібно подумати про ці сім'ї", - зазначив міністр.

Він також підкреслив, що фури з російськими номерами не завжди належать російському власнику та не завжди перевозять товар РФ: "Найчастіше так і є, а водій може бути або казахом, або білорусом, або українцем. Євроазійські транзитні коридори проходять через територію України. Не плутайте російські товари з пан'європейським і пан'євразійським транзитом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-