Україна і Польща шукатимуть нові транспортні коридори

Україна і Польща шукатимуть нові транспортні коридори

Укрінформ
Представники Міністерства інфраструктури відвідають Польщу та обговорять створення нових коридорів через територію Польщі.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський під час засідання ради експортерів та інвесторів при МЗС України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мої колеги їдуть до Польщі і будуть обговорювати створення нових коридорів по польській території", - сказав Пивоварський.

Він не уточнив коли саме буде проходити зустріч, проте зауважив, що в Україні вже діє "шовковий шлях" - новий напрямок перевезення вантажів до країн Азії, оминаючи територію Російської Федерації, проте ефективність цього шляху залежить від політики управлінців.

"На сьогодні життєдіяльність цього шляху залежить від якості управлінських рішень, людей, керівників, які відповідають за даний проект - "Укрзалізниця" і конкретно в "Укрзалізниці" компанія "Ліски", яка цим займається", - пояснив Пивоварський.

Міністр інфраструктури підкреслив, що колеги з Європейського Союзу зацікавлені в роботі "мовкового шляху" і готові до співпраці.

У свою чергу віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко зауважив, що логістичний маршрут "шовкового шляху" треба розглядати ширше і максимально залучати до нього країни, що лежать на шляху від України до Китаю.

"Я б не розглядав "шовковий шлях" як взаємодію тільки між Україною, Європою і КНР. Для нас важливі наші партнери. Всі, хто є в напрямку "шовкового шляху" - Грузія, Азербайджан, Казахстан, Туркменістан - ми всі хочемо почути і від них пропозиції, як якісно наповнювати цей логістичний маршрут", - сказав Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-