Moody's погіршило економічний прогноз для Росії й Саудівської Аравії

Moody's погіршило економічний прогноз для Росії й Саудівської Аравії

Укрінформ
У четвер, 18 лютого, міжнародне рейтингове агентство Moody's переглянуло прогноз економічного розвитку Бразилії, Росії, Саудівської Аравії і з Південної Африки у бік зниження.

Про це передають Ведомости.

«На погіршення прогнозу щодо Росії й Саудівської Аравії вплинуло зниження цін на вуглеводні, а також посилення податково-бюджетної політики з метою стримування зростання державного боргу. У Бразилії вигоди, отримані від збільшення цінової конкурентоспроможності, і пов'язане з ними сильне зростання експорту не матимуть позитивного впливу на економіку всередині країни, поки ділова довіра залишається на рекордно низьких рівнях», - зазначається в публікації.

Як йдеться в аналітичній записці Moody's Investors Service, відзначений в останні місяці в Південній Африці відтік капіталу відображає відсутність впевненості у можливості уряду в короткостроковій перспективі вжити заходів для прискорення економічного зростання.

Таким чином, експерти Moody's очікують зниження ВВП Бразилії та Росії у 2016 р. на 3 і 2,5% відповідно; відсутність зростання – на рівні 0% - у Південній Африці і найнижче за останні десятиліття зростання в Саудівській Аравії – 1,5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-