Рекордні запаси: в Європі вже ховають зайвий бензин у танкери

Рекордні запаси: в Європі вже ховають зайвий бензин у танкери

Укрінформ
Трейдери почали зберігати бензин у танкерах біля берегів Європи, оскільки берегові сховища майже заповнені.

За останні дні не менше трьох великих танкерів було зафрахтовано для зберігання бензину, повідомляє Reuters.

Попит на бензин був надзвичайно високим минулого року, особливо в США і Китаї, але за останні тижні в Атлантичному басейні скупчилися великі запаси через сезонний спад споживання.

За даними моніторингу Reuters і джерел в галузі, Gunvor зафрахтував 80-тисячний танкер Fair Seas на 30-60 днів за 23 тис. дол. в день і зараз завантажує його в порту Амстердама. Торговий підрозділ Лукойлу Litasco зафрахтувало на схожих умовах 60-тисячне судно BW Orinoco.

Трейдери говорять, що тривають переговори про використання ще кількох танкерів як сховищ.

За даними голландської аналітичної фірми PJK International, запаси бензину в торговому хабі Амстердам-Роттердам-Антверпен (АРА) минулого тижня досягли рекордного рівня - 1,33 мільйона тонн. Запаси бензину в США також на максимумі.

Надлишок пропозиції і слабкий попит викликали падіння цін на спотовому ринку, які наразі приблизно на 50 дол. за тонну нижче цін на партії з постачанням у квітні, коли зазвичай зростає попит на літній бензин.

"Плавучі сховища використовуються для літнього бензину", - сказав один трейдер.

За словами джерел, трейдери в останні тижні почали зберігати паливо у баржах, викликавши їхнє скупчення на кількох терміналах на північному заході Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-