У Росії через санкції обвалився експорт горілки

У Росії через санкції обвалився експорт горілки

Укрінформ
Минулого року експорт лікеро-горілчаних виробів і горілки з РФ виявився провальним, знизившись більш як на 40%.

Про це повідомляє Коммерсантъ.

«Як видно з даних митної статистики, яку Ъ представили кілька учасників ринку, в 2015 році з Росії за кордон було поставлено горілки і ЛГВ на суму $111,9 млн на 40,2% менше, ніж у 2014 році ($187,1 млн). У фізичному обсязі, за розрахунками Центру досліджень федерального і регіонального ринків алкоголю (ЦДФРРА), обсяг експорту зменшився за рік приблизно на 42%, до 4,35 млн дол, що є найнижчим показником після 2005 року», - зазначається в публікації.

Майже втричі впали обсяги поставок до України, на Заході в умовах санкцій закупівельники стали насторожено ставитися до продукції з Росії. У 2015 році обсяг експорту російської горілки в Україну знизився втричі - до $3,87 млн. Для порівняння в 2013 році російських ЛГВ було завезено в країну на суму $38,6 млн, а в 2014 році - вже на $12,2 млн.

Директор Центру досліджень федерального і регіонального ринків алкоголю Вадим Дробіз вважає, що таке різке зниження експорту зумовлено політичними чинниками.

"Через події в Україні й у Сирії ставлення до Росії на Заході зіпсувалося, що може бути головною причиною зниження продажів російської горілки", - заявив він.

Нагадаємо, у відповідь на вступ України в зону вільної торгівлі з Євросоюзом з 1 січня Москва запровадила продуктове ембарго.

Україна також запровадила ембарго. Було заборонено ввезення м'яса, риби, деяких кондитерських виробів, шоколаду, продуктів дитячого харчування, а також цигарок з фільтром, пива і горілки. Обмеження діють до 5 серпня 2016 року.

У свою чергу, Росія ввела заборону на ввезення продуктів із країн, що підтримують санкції проти неї. Заборона поширюється на США, Канаду, Австралію, частину держав Євросоюзу, Норвегії, Албанії, Чорногорії, Ісландію, Ліхтенштейн і Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-