Яресько: Верифікації соцвиплат мають боятися шахраї

Яресько: Верифікації соцвиплат мають боятися шахраї

Укрінформ
Верифікації соціальних виплат не вплинуть на виплати соціальних допомог людям, що отримують допомоги легально, тому боятися насамперед мають шахраї. 

Про це у Фейсбуці написала міністр фінансів України Наталя Яресько 

"В ЗМІ з'явилися коментарі щодо того, що верифікація буде мати певний непередбачуваний ефект на виплату соціальної допомоги, що вона загрожує таким виплатам. Це не має нічого спільного з реальністю. Єдине, чому "загрожує" верифікація - це виплатам, що здійснюються на користь шахраїв, але саме на припинення таких виплат і спрямована ця перевірка. Жодного ризику для законних виплат вона не несе", - написала Яресько.

Яресько також зазначила, що сподівається на ухвалення всіх необхідних документів для верифікації  вже наступного тижня.

"На жаль, на останньому засіданні Кабінету міністрів не було ухвалено кілька постанов, необхідних для проведення верифікації. Це не означає, що тепер ми припинемо наполягати на тому, що саме міністерство фінансів має провести верифікацію. Я твердо вірю, що міністерство соціальної політики, як і будь-яке інше міністерство, що здійснює видатки, не може саме перевіряти, чи правильно воно їх здійснює. Тому ми будемо працювати над фіналізацію усіх документів якомога скоріше. Ми очікуємо, що опрацюємо всі наявні ключові розбіжності і уряд ухвалить необхідні постанови вже на наступному тижні", - пояснила Яресько.

Нагадаємо, що міністр соціальної політики повідомив, що наразі йде непростий процес верифікації пільг самотніх матерів. Цю пільгу отримували 600 тисяч жінок. Зараз вони проходять перереєстрацію. За оцінками мінсоцполітики, отримувати допомогу в уже підвищеному розмірі будуть близько 400 тисяч жінок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-