У разі відставки уряду МВФ грошей Україні не дасть - Яресько

У разі відставки уряду МВФ грошей Україні не дасть - Яресько

Укрінформ
В разі зміни українського уряду МВФ візьме паузу у фінансуванні і продовжить його лише при готовності нового уряду виконувати зобов'язання, взяті попередниками.

Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько в ефірі "Свободи слова" на ICTV, передає Укрінформ.

"Вони (МВФ – ред.) неполітичні у своїй точці зору, але вони будуть чекати, доки буде зрозуміло, яка виконавча влада, чи ця виконавча влада бере на себе відповідальність виконувати ті умови, на які вони надали вже 6,7 млрд. доларів, і ось-ось нададуть наступний транш 1,7 млрд. доларів", - наголосила вона.

Яресько також підкреслила, що для країни співробітництво з МВФ в даний час є дійсно критичним, так як інших кредиторів, готових давати кошти Україні на такий тривалий термін і за такими пільговими ставками, на сьогодні просто немає.

Також очільник Мінфіну зазначила, що в держбюджеті України на 2016 рік не закладені кошти на проведення позачергових парламентських виборів.

"Щодо виборів, я точно не скажу, скільки це буде коштувати. Я можу підкреслити, що таких коштів немає в бюджеті на 2016 рік. Не передбачені такі витрати. Тобто буде потрібно десь їх знайти, або щось змінити, або щось недофінансувати, щоб провести ці вибори", - сказала міністр.

При цьому Яресько переконана, що українські політики повинні подолати урядову кризу і перезавантажити відносини між політичними партнерами, щоб не допустити розпуску парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-