Трансформаторний тендер: В Укренерго розкрили конверти

Трансформаторний тендер: В Укренерго розкрили конверти

Укрінформ
За результатами розкриття конкурсних пропозицій на придбання трансформаторів найнижчу ціну для НЕК "Укренерго" запропонував ПАТ "Запоріжтрансформатор", а Daewoo Іnternational Сorporation заявила про відмову брати участь у торгах через імовірні фінансові ризики.

Про це стало відомо у ході процедури розкриття пропозицій конкурсних торгів на закупівлю трансформаторів електричних, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За підсумками розкриття пропозицій стало відомо, що цінова пропозиція від Siemens Ukrainе по лоту №1 становить 618,505 млн грн.

Цінова пропозиція від АBB Ltd по лоту №1 становить 893,148 млн грн, по лоту №2 - 1,84 млрд грн, по лоту №3 - 91,692 млн грн.

Цінова пропозиція від ПАТ "Запоріжтрансформатор" по лоту №1 дорівнює 335,302 млн грн, по лоту №2 - 571,407 млн грн, по лоту №3 - 21,881 млн грн.

Водночас, Daewoo Іnternational Сorporation повідомила про відмову брати подальшу участь у торгах по лотах №1 та №2 через потенційні фінансові ризики для компанії.

"Оскільки валютою торгів є гривня, в умовах конкурсних торгів немає жодної прив'язки до курсу основних валют. Останнім часом гривня демонструє девальваційні тренди. Підписання відповідного контракту може призвести до значних валютних ризиків", - йдеться у листі компанії.

Зазначимо, торги проходять про трьох позиціях. Серед них: лот №1 - автотрансформатори та реактори напругою 750кВ;  лот №2 - автотрансформатори напругою 330кВ; лот №3 - лінійні трансформатори.

Нагадаємо, у січні поточного року вибухнув скандал щодо проведення "Укренерго" зазначеного тендеру на придбання трансформаторів.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк виступив за призупинення тендеру до завершення повної перевірки тендерної документації компетентними органами. Зокрема, він назвав "дивним збігом обставин", що іноземні компанії програли всі тендери, натомість тендер виграв "Запоріжтрансформатор", який входить до групи "Енергетичний стандарт" російського бізнесмена Костянтина Григоришина

У свою чергу, міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що тендер поки не завершений, і про його результати говорити зарано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-