Південно-Українська АЕС отримала паливо від Westinghouse

Південно-Українська АЕС отримала паливо від Westinghouse

Укрінформ
Україна у 2016 році вже отримала першу із запланованих поставок ядерного палива виробництва американської компанії Westinghouse.

Про це на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У цьому році вже була одна поставка ядерного палива, воно завантажене на Південно-Українській станції. У цьому році планується 5 із 13 поставок ядерного палива від Westinghouse», - сказав Демчишин.

Як повідомлялося раніше, американська компанія Westinghouse готова замістити в Україні російські ТВЕЛи та постачати ядерне паливо на всі українські АЕС. 

Уже цьогоріч Westinghouse поставить в Україну в 5 разів більше ядерного палива, ніж торік. Планується, що у 2016 році другий та третій блоки Південно-Української АЕС, а також п'ятий блок Запорізької АЕС працюватимуть на ядерному паливі американського виробництва, тоді як у 2015 році загалом працював лише один блок. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-